Hírek, információk

Ismerje fel időben! - Tüdőrák

Miután a tüdőrákok túlnyomó többségét bizonyíthatóan a dohányzás okozza, hangsúlyozni kell, hogy lényegében e rákfajta előzhető meg a legbiztosabban. A legjobb nem elkezdeni dohányozni, s ha mégis így alakult volna, minél hamarabb le kell szokni róla.

A tüdőrák diagnózisa

Miután felismerték, hogy tüdőrákja van, igen zavaros, sőt félelmetes napok és hetek következhetnek.  Számos orvosi vizsgálatnak kell alávetnie magát, melyek segítségével a daganat típusát, méretét, kiderjedését határozzák meg. Fontos tisztázni, hogy a daganat áttétet adott-e nyirokcsomókba, távoli szervekbe. Ezeknek az információknak az összessége alapján lehet és kell dönteni arról, hogy Ön milyen kezelésben részesüljön.

Bár nagyon nehéz elfogadni az új helyzetet, az Ön orvosi ellátásában résztvevő orvosok és más egészségügyi szakemberek segítenek, hogy megértse, mi és miért történik. Ők azok, akik ellátják a szükséges információkkal, ahhoz, hogy a legjobb döntést tudja hozni kezelése érdekében.

Ezen a weboldalon további információkat talál az alábbi témákban:

  • A tüdőrák felismerése
  • A tüdőrák stádiumbeosztása
  • A tüdőrák kezelése

Ezek az ismeretek nem helyettesíthetik az orvos tanácsát, csakis kiegészítik azt. Ha betegségével, illetve a kezelésével kapcsolatban kérdései vannak, azt elsősorban kezelőorvosának tegye fel.