Hírek, információk

Ismerje fel időben! - Tüdőrák

Miután a tüdőrákok túlnyomó többségét bizonyíthatóan a dohányzás okozza, hangsúlyozni kell, hogy lényegében e rákfajta előzhető meg a legbiztosabban. A legjobb nem elkezdeni dohányozni, s ha mégis így alakult volna, minél hamarabb le kell szokni róla.

„Mert a rák legyőzhető!”

„Mert a rák legyőzhető!”
Séta és 5 kilométeres futógála a tüdőrák korai felismeréséért és gyógyításáért
2009.08.24.

15 féle szűrővizsgálat több mint 30 sátorban (a rendezvény ideje alatt folyamatosan igénybe vehető többek között: tüdőszűrés, szénmonoxid-mérés, kardiovaszkuláris rizikófaktor-, trombóembólia-, DPNP- és COPD-szűrés, vércukor, koleszterinszint, vérmyomás, testtömeg index, tüdőkapacitás mérés, életmód tanácsadás, oxigén bár).

Gyermekprogramok: ugrálóvár, arcfestés, lufihajtogatás, logikai-, készségfejlesztő és ügyességi játékok, mesélősátor, kézműves foglalkozások, sárkányeregetés és ezer más színes programmal várjuk a gyermekeket.

Egészségügyi programok: beteg kérdez - orvos válaszol sátor, egészségügyi tanácsadás, véradás, sebkezelő sátor, arc- és bőrdiagnosztika, kullancs prevenció, stb.

További információ a www.rakliga.hu és a www.tudorak.hu honlapon található.

A séta és a futógála a Magyar Rákellenes Liga és a Magyar Tüdőgyógyász Társaság Onkopulmonológiai Szekciójának közös rendezvénye, amelynek célja felhívni a figyelmet a tüdőrákra, a korai felismerésének lehetőségeire, illetve a gyógyítás új, legkorszerűbb eszközeire.

A sétán az orvos szakma legnevesebb képviselői vesznek részt, információval, szűrések szervezésével és tanácsadással segítve az érdeklődőket a különböző állomásokon.

A téma szomorú aktualitását az adja, hogy Magyarország világelső a tüdőrákos halálozásban, évente több mint 9000 ember betegszik meg, és közel ennyi honfitársunk halálát is okozza.

Mi a tüdőrák? Mi okoz tüdőrákot? Mik a tünetei? Hogyan lehet korán felismerni? Hogyan kezelhető? Milyen új kezelési lehetőségek vannak? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ neves orvos szakértők, tüdőgyógyászok közreműködésével.

Célunk, hogy az onkológiában zajló forradalmi változásokról, a tüdőrák kezelésében is elérhető célzott biológiai terápiákról is eljussanak az információk az érdeklődőkhöz, érintettekhez.

A célzott biológiai terápia ma az előrehaladott, nem kissejtes tüdőrákok egy részének kezelését teszi lehetővé. Az eddigi jó eredmények azzal kecsegtetnek, hogy az előrehaladott stádiumú tüdőrákok esetében is a betegek egy részénél elérhetővé válik a daganat felismerését követően az eddiginél hosszabb, jó életminőséget biztosító élet.

Ezek a készítmények új távlatokat nyitnak a tüdőrákos betegek kezelésében.

A tüdőrákos betegek érdekében a Magyar Rákellenes Liga külön szekcióban végzi tevékenységét.

Szeretnénk az egész társadalom, az egészséges emberek figyelmét is felhívni a tüdőrák népegészségügyi fontosságára, a korai felfedezés jelentőségére.

A Magyar Rákellenes Liga ingyenesen hívható, anonim telefonszolgálatánál felkészült ügyelőink várják kérdéseiket hétfőtől péntekig 9-től 19 óráig, szombaton 9-től 15 óráig a 0680 505 675-ös telefonszámon.

Ugye Ön is velünk tart?

Célunk a betegséget a figyelem célkeresztjébe helyezni, és megnyerni a társadalom támogatását, megadva a betegeknek a gyógyuláshoz szükséges összes lehetőséget.


Kéz a kézben a tüdőnk egészségéért!

III. Egészségnap és demonstratív futógála a tüdőnk egészségéért

Időpont: 2009. szeptember 5-én (szombaton) 10.00-tól a Margitszigeti Nagyréten!

PROGRAM
10 órától - 15 féle szűrővizsgálat több mint 30 sátorban a TV2 „Jóban-rosszban” sztárjaival
11 órától - demonstratív futógála
14 órától - tüdőgyógyász-beteg találkozó a szabadtéri színpadon
15 órától - figyelemfelhívó séta a gyógyításért

A nagyszínpadon fellépnek:
9 órától - Budapest Ragtime Band,
11 órától - Szandi,
15 órától - Karda Bea,
16 órától - Hip-Hop Boyz,
17.30 órától - Fiesta

Műsorvezető:
D. Tóth Kriszta és Várkonyi Attila

Csatlakozzon hozzánk Ön is, hozza el családját, barátait!