Hírek, információk

Ismerje fel időben! - Tüdőrák

Miután a tüdőrákok túlnyomó többségét bizonyíthatóan a dohányzás okozza, hangsúlyozni kell, hogy lényegében e rákfajta előzhető meg a legbiztosabban. A legjobb nem elkezdeni dohányozni, s ha mégis így alakult volna, minél hamarabb le kell szokni róla.

 

Világító cukor molekulák segítik a tüdőrák megfelelő kezelését

Az egyik legrangosabb nemzetközi onkológiai szaklap a Journal of Clinical Oncology beszámolója alapján a PET-CT vizsgálat jelentős előrelépést jelent és fontos többlet információkat nyújt annak a pontos megítélésében, hogy az előrehaladott - III. stádiumú, nem műthető és a standard kemo/sugárterápiás kezelésen átesett tüdőrákos betegek számára milyen kezelés szükséges a továbbiakban. 

Az amerikiai vizsgálatba 60 különböző centrumban 250 beteget vontak be, amely alapján ez tekinthető az eddigi egyik legnagyobb vizsgálatnak – hangsúlyozta a vizsgálatot vezető Dr. Machtay.

Nyilatkozata alapján a PET-CT vizsgálat elvégzése a kezelés előtt és azt követően fontos többlet információkat szolgáltat a kezelő orvosnak és így új dimenziót jelent a kezelési stratégia megfelelő kialakításában.

Forrás: profitline.hu